Remodel: Waitsfield Basement

Project Date: 2011
Project Location: Waitsfield, VT

Project Details

This project included fixing some drainage issues in the client's basement by adding a sub-slab sump pump before we turned tow thirds of the basement into finished living space.  The retired couple wanted to use the space for as a paly space for their grandchildren as well as family theater area. 

We designed the theater area with custom built in cabinetry to hold the A/V equipment and carefully placed the in-wall and ceiling speakers for the clients Dolby Surround system. 

Renovating basements can be excellent investments and are generally the least expensive way to add living space to your home.  They do, however, need to be addressed properly to avoid comfort and health issues.  If the foundation and floor are not isolated from the exterior soil on the outside of the building, they need to be isolated from the interior living space and we accomplished that in this scenario with rigid foam, mineral wool insulation, and a specialty subflooring product to isolate the slab and provide an ideal subfloor for wall to wall carpet. 

The end result is a warm, comfortable basement to play with grandkids and watch movies. 

logo
Subscribe to our Monthly Updates
Receive monthly project updates
Client Login